NIJE KOMPLICIRANO
Mađari pripremaju pohani kruh na ovaj genijalan način: Okus će vas oduševiti, a tajna je u ovom sastojku
Recept za pohani kruh svima je dobro poznat, stoga vam ovaj put donosimo recept za pohani kruh na mađarski način.
Oglas
Tajni sastojak koji se dodaje tijekom pripreme – oduševit će vas!
Sastojci (za 5 osoba):
- 20 kriški starog kruha
- 10 kriški topljivog sira
- 300 g naribanog topljivog sira
- 300 ml mlijeka
- 100 g brašna
- 4 jaja
- ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu ulijte mlijeko. U drugoj posudi dobro umutite jaja. U treću stavite brašno, a u četvrtu naribani sir.
Kriške kruha vrlo kratko umočite u mlijeko, odmah ih izvadite i nježno ocijedite među dlanovima.
Na jednu krišku stavite komad sira, zatim je poklopite drugom kriškom – kao sendvič.
Pripremljene sendviče prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, pa ih stavite u tanjur s naribanim sirom i odozgo još malo pospite sirom.
U tavi dobro zagrijte ulje, pa pržite kriške s obje strane dok ne poprime lijepu, zlatno-smeđu koricu.
Gotove prženice stavite na kuhinjski papir kako bi upili višak masnoće, piše Stvar ukusa, a prenosi krstarica.com.
Vrlo važno:
Pohani kruh pripremajte jedan po jedan. Dakle: kratko umočite u mlijeko, preklopite, uvaljajte u jaje i brašno, pospite sirom i odmah stavite u vruće ulje. Tek tada pripremajte sljedeći.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare
Oglas
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas